Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  BN TV osudila upad policije u redakciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2010.

Izvor: Dnevnik

BN TV osudila upad policije u redakciju


Bijeljina: Televizija BN najoštrije je osudila jučerašnji upad policije u njihovu redakciju koji je izvršen na osnovu naloga Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Zbog upada policije u redakciju BN TV je juče ujutro na kratko prekinula emitovanje programa.

Iz BN TV je saopšteno da ta televizijska kuća nema ništa protiv rada nadležnih institucija, ali da ne može da pristane na ponižavajuć i odnos "koji se može okvalifikovati kao pritisak na rad televizije, koji traje već duže vreme i realizacija pretnji koje su upućivane sa više adresa".

BN TV je pozvala nadležene institucije da objasne javnosti zašto je bilo potrebno da policija upada u zgradu te tv kuće ujutro u šest časova "i pri tom uznemirava radnike, kao da je reč o kriminalnoj grupi, a ne ljudima koji profesionalno obavljaju svoj posao".

 "Sav naš rad kako profesionalni, tako i finansijsko poslovanje dostupni su svim nadlež nim instititucijama, koje su nebrojeno puta do sada kontrolisale poslovanje BN TV i pri tom nisu našli ništa sporno", navodi se u saopštenju BN TV. Iz ze medijske kuće su postavili pitanje "da li se to postojanje pravne države dokazuje treniranjem strogoće nad određenim medijima, dok nebrojeni kriminalci, koji su opljačkali državnu imovinu, slobodno šetaju i uživaju zaštitu državnih institucija".

 "U ime javnosti tražimo da nadležne institucije objasne na osnovu kojih to saznanja se vrši pretres BN TV, te da javnosti saopšte rezultate istrage", navodi se u saopštenju.

Direktor policije RS Uroš Pena, koji je za akciju saznao od novinara, naknadnom proverom, potvrdio je da policija vrši pretres računovodstvene dokumentacije u BN TV i to na osnovu naloga suda u Bijeljini, a po zahtevu nadležnog tužioca zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza. Pena je rekao da je kontaktirao policiju i izričito im naredio da tokom akcije svojim postupcima ne ometaju emitovanje programa.

Direktor televizije Vladimir Trišić rekao je da je bio primoran da prekine program zbog načina na koji je policija ušla u BN TV.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi