Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pomažu medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 01. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Pomažu medije


Pirot - Skupština opštine Pirot i ove godine izdvojiće iz budžeta više od 13 miliona dinara za pomoć lokalnim medijima.

Prema rečima Vladana Vasića, uskoro će biti razrađeni kriterijumi na osnovu kojih će donacije dobijati elektronski i štampani lokalni mediji.

- Jedna smo od retkih, ako ne i jedina lokalna vlast koja u ovim teškim vremenima, ali i nekoliko godina unazad, pomaže lokalnim medijima da prebrode ekonomsku krizu i opstanu. Reč je o dva vida pomoći. Jedan je uobičajeni, a za drugi mediji će moći da konkurišu putem projekata koji su od interesa za građane - kaže Vasić.

Prema njegovim rečima, svojevrsnoj pomoći mogu se nadati i mediji čije su centrale u Beogradu, a izveštavaju sa prostora pirotske opštine.

- Lokalna vlast je poodavno inicirala zamenu Doma vojske u centru grada za tridesetak stanova koje bi SO dala vojsci. U tom prostoru postoji veliki broj prostorija koje bismo potpuno besplatno ustupili na korišćenje redakcima poznatih beogradskih medija i na taj način omogućili im efikasniji rad. Do sada sam, sa nekoliko poslednjih ministara odbrane potpisao ugovor u zameni, ali ta razmena je, kao i mnoge druge, zapela kod Republičke direkcije za imovinu. Mislim da to ne može trajati u nedogled. Čim bude obavljena, centralni mediji će dobiti svoje prostorije - obećava pirotski gradonačelnik.

Svi lokalni mediji su privatizovani, sem Radio Pirota. Ova medijska kuća će se pojaviti na aukciji 19. februara. U više od 90 odsto slučajeva, plate zaposlenih su neredovne i minorne. Zbog besparice, mnogi mediji su u dugovima do guše, prema zaposlenima, ali i poslovnim partnerima, odnosno javnim preduzećima.

Antrfile : Aktiv

Mnoge medijske kuće imaju poprilična potraživanja od političkih stranaka koje nisu izmirile obaveze, nastale uoči poslednjih parlamentarnih izbora. Suočeni sa ovakvim stanjem, pirotski novinari su inicirali formiranje aktiva koji će omogućiti zaštitu profesije i prava iz radnog odnosa.

V. Ć.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi