Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policija štiti ekipu „Insajdera“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 01. 2010.

Izvor: Blic

Policija štiti ekipu „Insajdera“


Beograd - „Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa bezbednosnom procenom, preduzima mere da zaštiti život, slobodu, lični integritet i imovinu novinarke TV B92 Brankice Stanković i ekipe „Insajdera“ - navodi se u pismu koje je Nezavisnom udruženju novinara Srbije uputio ministar policije Ivica Dačić.

U pismu NUNS-u, ministar je naveo da policija i dalje radi na identifikaciji svih osoba koje su uputile preteće poruku Stankovićevoj i ekipi „Insajdera“.

NUNS je podsetio da je 8. decembra u pismu državnim i pravosudnim funkcionerima i upravama FSS, Crvene zvezde, Partizana i Rada zahtevao da preduzmu sve mere kako bi zaštitili autorku i tim „Insajdera“. Posle prve emisiji novog serijala „Insajdera“ o huliganima u Srbiji, na mejl adrese emisije i fan kluba Brankice Stanković upućene su preteće poruke.

Vrh MUP-a odmah je dodelio obezbeđenje ekipi emisije, a ubrzo je i uhapšeno i nekoliko simpatizera raznih klubova osumnjičenih da su slali preteće poruke. Posle incidenta na stadionu Partizana, na utakmici Lige Evrope sa Šahtjorom, kada je na južnoj tribini nožem probušena lutka koja je predstavljala Brankicu Stanković, takođe je uhapšeno nekoliko navijača crno-belih, osumnjičenih za ugrožavanje bezbednosti autorke „Insajdera“.

A. Ž. A.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi