Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zatvoren Registar medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 01. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Zatvoren Registar medija


Ukupno 496 medija prijavilo se do juče, kada je isticao rok za prijavu u Registar javnih glasila, koji vodi Agencija za privredne registre. Naknadno će ovom broju biti dodati i svi oni koji su zaključno sa jučerašnjim danom prijave poslali poštom.

Za tri meseca registracije u jedinstvenu medijsku evidenciju upisano je 414 novinskih, radio i televizijskih kuća i internet-glasila. Medije koji ne ispune ovu obavezu previđenu Zakonom o javnom informisanju čekaju milionske kazne i zabrana rada.

Osnivači medija koji se nisu prijavili za upis u Registar javnih glasila platiće kaznu od milion do 20 miliona dinara, a odgovorna lica u tim informativnim kućama - 200.000 do dva miliona dinara. Najkraći rok za prijavu imala je dnevna štampa - 30 dana. Za sva ostala štampana, elektronska i internet-glasila rok od 90 dana istekao je juče.

I. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi