Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Anketa „Statusa”: „Blic” najbolje dnevne novine u 2009.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2009.

Izvor: Blic

Anketa „Statusa”: „Blic” najbolje dnevne novine u 2009.


Prema rezultatima osme ankete magazina „Status”, u kojoj su učestvovali novinari iz 40 redakcija, „Blic” je zauzeo prvo mesto jer „uspeva da bude drugačiji, da donese novu, proverenu informaciju i sagleda stvari iz drugog ugla”. Druga je „Politika”, a treći list „Danas”.

Posle B92, među TV stanicama slede Studio B i RTS, a među radijskim Studio B i Radio Beograd 1. Osim b92.net, među medijskim sajtovima zapaženi su i blic.rs  i rts.rs.

Najbolji novinar u 2009. godini je Brankica Stanković („Insajder”), druga je Danica Vučenić („Kažiprst”), a treći je urednik lista „Danas” i kolumnista „Statusa” Zoran Panović.

TV lice godine je Olja Bećković, sledi Ivon Jafali (Studio B), a treće mesto ravnopravno su podelili Jovan Memedović (RTS) i Goran Dimitrijević (B92).

Najbolja TV emisija je „Utisak nedelje” (B92), ispred „Insajdera” (B92) i trećeplasiranih „Kvadrature kruga” (RTS) i „Intervjua sa Jugoslavom Ćosićem” (B92), a trojac sa Radija B92: „Kažiprst”, „Dizanje” i „Peščanik” vodeći su u kategoriji najboljih radijskih emisija. Tekst godine u pozitivnom smislu nije izdvojen, a najviše ocene dobile su kolumne Dragoljuba Petrovića („Danas”), te tekstovi Zorana Pavića („Status”) i Zorana Panovića („Danas”).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi