Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlasnici Kiparski „Varner“ i kompanija „Nova“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2009.

Izvor: Danas

Vlasnici Kiparski „Varner“ i kompanija „Nova“


Beograd - Novi vlasnici televizije Foks su "Varaner limited" kompanija sa Kipra, sa vlasničkim udelom od 49 odsto, dok je većinski vlasnik domaća kompanija "Nova broudkasting" iz Beograda, kaže za Danas Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA).

Promena vlasničke strukture TV Foks, prema njegovim rečima, odobrena je na jučerašnjoj sednici RRA.

Inače, prema Zakonu o radiodifuziji, „strano fizičko ili pravno lice, može učestvovati u osnivačkom kapitalu imaoca dozvole za emitovanje programa najviše do 49 odsto ukupnog kapitala“, što znači da će kompanija Varaner od sada posedovati maksimalni dozvoljeni udeo kapitala.

Karadžić napominje da je na jučerašnjoj sednici RRA razmatrano više od deset zahteva za promenu vlasničkih struktura nacionalnih i lokalnih emitera, među kojima i RTV B92.

- Odobrena je promena vlasničke strukture B92, tako što su četiri akcionara prenela svoje vlasničke udele na jednog, dosadašnjeg akcionara - ističe Karadžić.

Veran Matić, glavni i odgovorni urednik RTV B92, potvrđuje za Danas da su četiri akcionara prenela vlasničke udele na jednog, ali da je reč o malim akcionarima. Kako dodaje, time nije značajno promenjena vlasnička struktura ove kompanije. Ovim su ujedno i demantovani raniji navodi pojedinih medija o prodaji RTV B92.

Antrfile : Foks bez komentara


Slađana Paunović, PR menadžerka televizije Foks, tokom jučerašnjeg dana nije bila dostupna na mobilni telefon, ali je pre nekoliko dana izjavila za Danas da ova televizija ne želi da komentariše navode o prodaji.

- Kao što smo naglasili više puta, Foks televizija ima vrlo jasnu politiku kada su u pitanju interne stvari kompanije, o bilo kom segmentu da se radi. Ako dođe do bilo kakvih izmena u vezi sa radom naše kuće, svakako ćemo obavestiti javnost o tome - istakla je Paunovićeva ranije za naš list.

I. Tošović - B. Cvejić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi