Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji sve inovativniji u kršenju Zakona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 12. 2009.

Izvor: Danas

Mediji sve inovativniji u kršenju Zakona


Beograd - Nekoliko meseci nakon usvajanja izmena Zakona o javnom informisanju, mediji nisu ništa pristojniji nego ranije, ali pokušavaju da budu inovativniji u kršenju zakona, istakla je juče Tamara Skroza, novinarka „Vremena“.

Ona je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen izveštaj sa Četvrtog monitoringa ostvarivanja Zakona o radiodifuziji i Zakona o javnom informisanju, dodala da su rijaliti šou programi, sem na televiziji, postali problem i u štampanim medijima.

- Štampani mediji počeli su da do detalja objašnjavaju šta se dešava u ovakvim televizijskim programima. Objavljuju se fotografije skoro eksplicitnog seksa, a bilo je čak i scena masturbacije - napomenula je Skroza.

Miroljub Radojković, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, ukazao je na probleme u vezi sa privatizacijom lokalnih RTV preduzeća, kao i na novi televizijski program „Nacionalna“, koji sinhrono emituje 16 televizija koje može da prati 95 odsto stanovništva, a koji nije prošao javni konkurs.

Profesor FPN Rade Veljanovski ukazao je na neregularnosti u vezi sa emitovanjem radio programa putem interneta. Veljanovski je naveo primer „Internet radija Liberalno demokratska partija Zvezdara“, koji je nastao pre izbora na Voždovcu i nastavio sa radom i nakon izbora. On je podsetio da političke organizacije ne mogu biti emiteri programa.

B. Cvejić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi