Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zlato „Pres Viteza” Maji Dragić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 12. 2009.

Izvor: Dnevnik

Zlato „Pres Viteza” Maji Dragić


Novinarka RTS Jelena Božović osvojila je granpri 4. regionalnog TV festivala “Pres vitez” za minijaturu “Veterinar bez granica”, dok je produkcijsko priznanje pripalo TV Crna Gora za minijaturu “Elma”.

Prestižne nagrade uručili su laureatima juče u Skupštini Vojvodine pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova Makanova, pomoćnica ministra kulture Nataša Vučković Lesendrić, ataše za kulturu ambasade Slovačke Pavol Krutošik i predsednik festivala Igor Aleksić.

U kategoriji dokumentarnog programa zlato je osvojila novinarka RTV Maja Dragić, srebro Oliveri Vukadinović dok je brozna završila u rukama Subotičana Srđana Olmana.

Tanja Dimitrić-Mijailović iz RTS-a uradila je najbolji informativni prilog, srebrna je Dragana Sotirovski dok je trećeplasirana Ivana Rethas.

Zlatna plaketa za najbolju montažu pripala je Aleksandru Peroviću i Draganu Čukanoviću, a isto priznanje za kameru poneo je Radivoj Paroški.

“Zlatni zapis” zaslužio je Milan Filipović dok je specijalnu nagradu za režiju “Ana Njemoga Kolar” dobio Željko Mirković iz RTV-a. Nagrada “Miroslav Pušić” je uručena Svetlani Panić-Canić, a specijalna nagrada Društva novinara Vojvodine pripala je Mostarcu Radoju Tasiću. Makedonac Saše Dimovski zaslužio je specijalno priznanje za temu od velikog društvenog značaja, a nagrađen je i jedan debitant, 18-godišnji Ognjen Rakić.

I. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi