Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ispuniti obećano
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 12. 2009.

Izvor: Dnevnik

Ispuniti obećano


Radnici „Dnevnik Holdinga“, koji su i juče protestovali ispred Izvršnog veća Vojvodine, obavestili su predsednika Srbije Borisa Tadića, premijera Mirka Cvetković a, ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića, predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina i pokrajinsku sekretarku za informisanje Anu Tomanovu-Makanovu da zbog neispunjenih štrajkačkih zahteva dvoje zaposlenih već sedmi dan štrajkuju glađu te da je njihovo zdravlje ozbiljno ugroženo.

Oni su apelovali na njih da učine sve kako bi radnici pismenim putem bili obavešteni o ispunjenju štrajkačkih zahteva i o spremnosti osnivač a, Izvršnog veća Vojvodine, da ispuni obećanje o isplati zaostalih zarada i pomoći da se preduzeće izvuče iz krize.

Kako je juče za naš list izjavio Miroslav Vasin, Vlada Vojvodine je obezbedila dodatne novce za isplatu treće plate i o tome će na današnjem sastanku svih direktora društava i Štrajkačkog odbora zaposleni biti obavešteni.

–Učinili smo dodatni napor da obezbedimo pare i za treću platu, iako to, po prethodnom dogovoru, nismo bili u obavezi. Neka se danas radnici i direktori i Upravni odbor „Dnevnik Holdinga“ pogledaju u oči i dogovore o tome da li su za revitalizaciju firme ili nisu i šta mogu učiniti da bi bilo bolje – kaže Vasin.

Lj. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi