Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nekoliko radnika štrajkuje glađu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 12. 2009.

Izvor: Dnevnik

Nekoliko radnika štrajkuje glađu


Radnici “Dnevnik Holdinga” nastavljaju protest a nekoliko zaposlenih započelo je juče štrajk glađu na ulazu u zgradu.

Štrajkački odbor ponovo je juče razgovarao s nadležnima u Izvrš nom veću Vojvodine. Sa štrajkačima glađu juče je razgovarao predsednik sindikata Vojvodine Milorad Mijatović, koji je pokušao da ih ubedi da odustanu od tog najradikalnijeg protesta, ističući da su ljudski životi vredniji od bilo čega.

– Sindikati Vojvodine podržavaju vas u svim zahtevima i nećemo odustatiti dok svoja prava ne ostvarite. Međutim, nijedan ljudski život više ne sme biti ugrožen i zato pre nego što nastavite štrajk glađu treba lekar da utvrdi da li ste dovoljno zdravi da to izdržite. Ako želite, idemo svi ispred Izvršnog veća Vojvodine, štrajkujte koliko treba dok ne ostvarite svoja prava, ali nemojte rizikovati zdravlje i život – rekao je Mijatović, koji će danas održati sastanak sa zaposlenima u “Dnevnik holdingu” da bi zajedno pokušali da pronađu izlaz iz nagomilanih problema.

Porodici tragično preminulog radnika Slobodana Jovovića i zaposlenima u “Dnevnik Holdingu” juče je telegram saučešća i podrške uputila i predsednica ASNS-a Ranka Savić. Kako je sinoć potvrđeno za „Dnevnik” pregovori tokom jučerašnjeg dana nisu rezultirali dogovorom, pa će protest radnika „Dnevnik Holdinga” biti nastavljen i danas.

Lj. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi