Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Štrajkač „DNEVNIKA” umro tokom pregovora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 12. 2009.

Izvor: Blic

Štrajkač „DNEVNIKA” umro tokom pregovora


Slobodan Jovović (59), član štrajkačkog odbora i pregovaračkog tima novosadskog „Dnevnik holdinga“, umro je juče u prostorijama ove kuće tokom pregovora sa pokrajinskim sekretarom za rad i zapošljavanje Miroslavom Vasinim, izjavio je za „Blic“ predsednik Saveza samostalnog sindikata Dnevnik holdinga Stevan Tomin.

Pokojni Jovović, otac dvoje dece, preminuo je u prostoriji pored kabineta generalnog direktora Save Dobranića, dodao je Tomin. Zbog njegove smrti, nastavio je Tomin, sve aktivnosti u vezi sa štrajkom odlažu se posle sahrane. Na vest o njegovoj smrti u firmu je stigao direktor Dobranić kojeg su štrajkači dočekali sa negodovanjem, psovkama i pitanjima „koliko njih treba da umre zbog neisplaćenih plata“.

Pretnje radnika, najave da se i njemu dobro ne piše i pokušaj nekoliko izrevoltiranih da uđu u kabinet Dobranića, osujetila je policija.

Zaposleni u ovoj medijskoj kući štrajkuju i traže od osnivača i većinskog vlasnika Izvršnog veća Vojvodine isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i uplatu zdravstvenog osiguranja.

M. Laketić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi