Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo prati grupu na "Fejsbuku"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 12. 2009.

Izvor: Dnevnik

Tužilaštvo prati grupu na "Fejsbuku"


NAKON OTKRIVANjA GRUPE OSUMNjIČENE ZA PRETNjU NOVINARKI B-92 BRANKICI STANKOVIĆ

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal prati na “Fejsbuku” grupu koja je otvoreno pretila novinarki B-92 Brankici Stanković, izjavila je juče tužilac Lidija Homlen-Nikolić, dodajući da se na tom predmetu i dalje radi da bi bili identifikovani svi koji su pretili.

Lidija Homlen-Nikolić je izjavila Tanjugu da je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u identifikovanju osoba koje su pretile Brankici Stanković Tužilaštvu opšte nadležnosti i policiji pružilo svu neophodnu logistič ku podršku, napominjući da krivično delo ugrožavanja sigurnosti još nije u nadležnosti tog posebnog tužilaštva.

Ona je istakla da Tužilaš tvo za visokotehnološki kriminal, kao i policija, sve vreme prati šta se dešava s tim grupama, ali, kako je navela, na tim profilima pretnje se više ne pojavljuju.

– Možemo reći da su se ti ljudi povukli, a uglavnom su te pretnje, koje je su postaljali što administrator grupe, što administrator “Fejsbuka”, sklonjene – rekla je Lidija Homlen-Nikolić, koja je istakla da je ono što je na tim profilima bilo fiksirano – i zabeleženo.

Ona je objasnila da je u tom postupku od izuzetne važnosti da se izjave postavljene na profilima fiksiraju, nakon čega se ide na pretraživanje podataka korisnika. Šef odseka za praćenje javnih skupova i glavni policijski inspektor Saša Todorović izjavio je juče Tanjugu da policija nastavlja rad na identifikaciji osoba koje su pretile Brankici Stanković, zbog sumnje da su počinile krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Todorović je podsetio na to da je beogradska policija, u saradanji s područnim policijskim upravama Novi Sad, Pančevo, Kraljevo i Sremska Mitrovica, identifikovala sedam osoba, među kojima su tri maloletnika, zbog sumnje da su ugrožavali sigurnost Brankice Stanković.

Istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu, kako je naveo Todorović, 7. decembra pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana osumnjič enom V. S. Osumnjičenima M. B. i F. S. određena je mera policijskog zadržavanja od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni istraž nom sudiji Opštinskog suda u Beogradu, rekao je Todorović, i dodao da će protiv ostalih osoba biti podneti izveštaji nadležnim tužilaštvima. Pretnje novinarki B-92 Brankici Stanković usledile su posle emisije „Insajder“ posvećene nasilju na sportskim terenima i van njih.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi