Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za najbolji tekst novinarki „Blica“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 11. 2009.

Izvor: Blic

Nagrada za najbolji tekst novinarki „Blica“


Nagrade za najbolje televizijske, štampane i radio-istraživačke priloge u oblasti lokalne samouprave objavljene u nacionalnim i lokalnim medijima juče su dodeljene u Medija centru.


Za najbolji TV prilog na nacionalnom nivou izabran je prilog Sandre Mandić sa Televizije B92 „Dve Srbije“, u štampanim medijima nagrada je otišla novinarki „Blica“ Lani Gedošević za tekst „Više od inspekcije, manje od policije“.

Na lokalnom nivou nagrađena je redakcija „Vranjskih novina“ za tekst „Sa Gazele u naš komšiluk“, a nagrada je otišla i lokalnim novinama „Pančevac“, novinaru Zoranu Stanižanu za tekst „Lepota najrobijskih misli“, kao i novinarki agencije Beta Ljiljani Danilović za TV prilog „MZ Barlovo - Kuršumlija“. Najbolji lokalni radijski prilog je „Reportaža o Jagodini“ novinarke Radija „Beograd 202“ Svetlane Mladenović.

Pobednike je birao stručni žiri koji su činili Veselin Simonović, glavni urednik „Blica“, Ivan Cvejić, glavni urednik agencije Beta, Biljana Vujasinović, urednica informativnog programa Radija B92, Vesna Manojlović sa RTS-a, Timošenko Milosavljević, glavni urednik „Narodnih novina“ i Velimir Kostadinov sa Televizije Novi Sad.

- Osnovna ideja konkursa je bila približavanje lokalne samouprave građanima, ali i predstavljanje dobrih i loših primera u radu lokalnih vlasti. Jedan od kriterijuma, pored profesionalnih, kojim se žiri vodio pri izboru dobitnika nagrada jeste i taj da tema bude istraživačka. Bilo je puno kvalitetnih radova, ali posao žirija nije bio težak jer je najbolje bilo lako prepoznati - kaže Veselin Simonović.

Nagrade su dodeljivane novinarima u medijima s nacionalnom i lokalnom pokrivenošću.

M. Leskovac

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi