Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete najave da će ministarstvo za KiM od januara 2010. finansirati srpske medije u pokrajini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 11. 2009.

Izvor: Danas

Kako komentarišete najave da će ministarstvo za KiM od januara 2010. finansirati srpske medije u pokrajini


Kako komentarišete najave da će ministarstvo za KiM od januara 2010. finansirati srpske medije u pokrajini

Oliver Ivanović
državni sekretar Ministarstva za KiM
Nisam uključen, niti sam konsultovan u vezi sa tom temom. Mislim da Ministarstvo nema ovlašćenja da to radi.

Živojin Rakočević član Saveta RRA
Nadam se da će Ministarstvo ovim potezom pomoći javne servise u enklavama koji su se silom prilika razvili u izolovanim srpskim zajednicama na KiM i koji 10 godina istinski služe građanima koji govore srpski jezik. Ako, pak, Ministarstvo bude finansiralo portire i pomoćno osoblje u nepostojećim medijskim kućama, onda će to biti još jedno uzaludno rasipanje novca.

Ljiljana Smajlović
predsednica Udruženja novinara Srbije
Nije mi jasno kako će to da izgleda u praksi, ali pretpostavljam da ministar za KiM nastoji da preuzme odgovornost koju država nesumnjivo ima za sudbinu srpskih novinara na Kosovu, koje javni servis namerava da briše sa spiska zaposlenih. Pohvaljujem njegovo osećanje odgovornosti. Srbija je preuzela odgovornost za radnike RTS s Kosova, isto kao i za učitelje, lekare i radnike drugih javnih preduzeća u Pokrajini.

Svetozar Raković
generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije
Srpski mediji na KiM su u izuzetno teškoj situaciji. Nažalost, probleme im prave i oni od kojih se to ne očekuje. Nedavno smo imali „slučaj“ Radija Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, kojem je Kombinat Trepča povećao kiriju. Bilo bi dobro da ministar za KiM najpre učini nešto da se srpskim medijima na Kosovu obezbede normalni uslovi za rad. Ako se nekome ne sviđa uređivačka politika pojedinih medija, neka za iskazivanje svog stava koristi legalne metode.

Zoran Vlaškalić
novinar lista Jedinstvo
Država bi trebalo da u potpunosti finansira srpske medije na KiM zbog specifične situacije. Srbiji je potrebno da na KiM ima medije koji će izveštavati šta se događa na terenu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi