Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Balkanski gigant
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 11. 2009.

Izvor: Alo

Balkanski gigant


Avalski toranj, jedan od zaštitnih znakova Beograda, koji je srušen 1999. u bombardovanju NATO, biće otvoren za posetioce 27. novembra, posle gotovo tri godine izgradnje.


Od 2003. godine i početka akcije prikupljanja sredstava za njegovu obnovu, pozivu se odazvalo oko 500 umetnika i javnih ličnosti, kao i više od milion građana.

Avalski toranj će sa svoja 204 metra biti najviša građevina na Balkanu, za jedan metar viši od starog tornja! Tako će preteći „Avazov“ toranj u Sarajevu.

Iako je vizuelno gotovo identičan svom prethodniku, ovaj toranj će, kažu neimari, biti konstruktivno daleko jači i moći će da bez ikakvih problema podnese jake udare vetra i zemljotrese.

Restoran i vidikovac na stotinak metara od zemlje biće otvoreni za uživanje svih posetilaca.

Antrfile :

Toranj 101 put viši od Žigića

Avalski toranj juče su posetili i fudbalski reprezentativci Srbije.

Predvođeni selektorom Radomirom Antićem, ekipama od po jedanaest, oni su ulazili u jedini aktivni lift kako bi do restorana. Ulazak u toranj privremeno je „blokirao“ rumunski građevinac, koji parkirao automobil samom ulazu.

Bilo dovoljno za komentar da se „sveti zbog beogradskih 5:0“. Za sjajnu atmosferu se pobrinuo i nečiji komentar da toranj „101 put viši Žigića, ali i 120 puta Bambija Tošića“.

- Fantastično se osećam na ovoj visini. Radujem se što će Avalski toranj ponovo krasiti Srbiju - izneo impresije Nemanja Vidić na vrhu građevine u kojoj još traju unutrašnji radovi.

B. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi