Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Težak položaj medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 11. 2009.

Izvor: Pregled

Težak položaj medija


U medijskom sektoru nije bilo nikakvog napretka, a ekonomsko propadanje medija je nastavljeno, ocenjeno je u drugoj ANEM-ovoj publikaciji „Monitoring medijske scene u Srbiji“, predstavljenoj juče u Medija centru.


U Publikaciji, koja predstavlja nadogradnju rezultata pravnog monitoringa sprovedenog u periodu avgust-oktobar 2009. godine, navedeno je da nije učinjeno ništa da se medijima olakša položaj, kao i da Vlada pokazuje nedovoljnu zainteresovanost za sprovođenje sopstvenih mera i za pružanje pomoći i podrške medijima.

Loše promene regulatornog okvira, protiv volje samih medija, nastavljene su, a zbog načina na koji su učinjene i mogućih posledica značajno doprinose otežanju situacije u kojoj se svi mediji nalaze, ocenjeno je u publikaciji.

Nalazi pravnog monitoringa medijske scene u Srbiji pokazuju i da najavljena izrada medijske strategije, koja je trebalo da doprinese definisanju ciljeva i prioriteta kojima se teži, kao i principa i vrednosti koji će se štititi, nije odmakla dalje od najave.

Profesorka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Snježana Milivojević je ocenila da razne društvene institucije i medijske zajednice „osećaju strah“ pred rastućim promenama u medijima i ne vide ih kao jednu vrstu nove šanse.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi