Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Potpis za slobodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2009.

Izvor: Kurir

Potpis za slobodu


Peticiju Kurira i Glasa javnosti kojom se od nadležnih državnih organa zahteva da se Radisavu Rodiću i Slavoljubu Kačareviću omogući da se, zbog lošeg zdravstvenog stanja, brane sa slobode, juče je u galeriji „Glas“ potpisalo više od tri stotine građana.


Oslobađanje pokretača Kurira i Glasa javnosti i bivšeg odgovornog urednika nekada najjačih opozicionih novina u Srbiji, između ostalih, podržali su i bivši načelnik Službe državne bezbednosti i jedan od osnivača LDP Goran Petrović, lider i potpredsednica NS Velimir Ilić i Dubravka Filipovski, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, naprednjaci Borislav Pelević, Zoran Babić i Igor Bečić, portparol DSS Andreja Mladenović, književnik Brana Crnčević, novinar Marko Janković, nekadašnji urednik Politike Hadži Dragan Antić i psiholog Jovan Marić.

- Ovo je klasičan atak na medije! Država ne može da se izbori sa medijima koji ih otvoreno kritikuju i zato su krenuli da hapse! Vraćamo se u mračno doba za koje smo mislili da smo ga prevazišli, ali vidim da je ova vlast identična onoj protiv koje smo se borili. Borba se nastavlja, evo ovde vidim iste one borce koji su se onda borili za demokratiju, ali, nažalost, nismo došli do cilja - poručuje Velimir Ilić.

Psiholog Jovan Marić naglašava da je vlast ovim potezom poslala veoma lošu poruku.Izdavač Hadži Dragan Antić smatra da je hapšenje Rodića i Kačarevića politički obračun i pritisak vlasti na neposlušne novine.

Član Predsedništva SNS Borislav Pelević smatra da je kristalno jasno da je reč o obračunu jednog ministra s našim novinama.

Antrfile :

Petrović: Došao sam da podržim žrtvu režima


Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije Goran Petrović kaže da je došao da podrži žrtvu jednog bolesnog, nedemokratskog i totalitarnog režima koji je izgubio kompas.

- Kada država pošalje trideset policajaca da obezbeđuje dvadeset finansijskih inspektora koji treba da obave jednu banalnu radnju, to se naziva bolesnom i nepotrebnom demonstracijom sile. Tim potezom oni su, zloupotrebljavajući MUP, demonstrirali moć. Došao sam da protestujem protiv banditizma države - kaže Petrović i dodaje:

- Ako se država bori protiv nasilja tako što je ona najveći siledžija, bojim se da je to apsurdno. Danas-sutra svi mi jesmo ili možemo biti žrtve upravo tog nedemokratskog režima, i iz tog razloga dajem svoju podršku žrtvi Rodiću. Jedino što je gore od kriminala i razbojništva jeste selektivno sprovođenje državne pravde - upozorava Petrović.

I. Š.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi