Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otpušteni radnici RTV Priština pišu žalbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 11. 2009.

Izvor: Politika

Otpušteni radnici RTV Priština pišu žalbu


Posle odluke Upravnog odbora RTS prema kojoj se, među 650 radnika ovog javnog servisa predviđenih za otpuštanje uz socijalni program, našlo i svih 276 zaposlenih u RTV Priština, oni koji rade u Prokuplju u pravom su šoku.


Tako nešto, kažu, nisu očekivali posle 1999. godine, kada su morali da napuste Prištinu i kada su uspeli da izvuku ne samo glave nego i deo tehnike, pa i reportažna kola, koja su sada u Beogradu kao vlasništvo RTS-a.

U ponedeljak ih je, kao i one na Kosmetu, posetio Zvonimir Miladinović, izvršni direktor sektora RTV Priština, sastavnog dela RTS. On je za „Politiku” rekao da je ogorčenje radnika veliko, jer ih je odluka iznenadila, pa i njega samog, pošto nije ni pozvan na sednicu Upravnog odbora.

Sada, kao prvi korak, svi zaposleni pišu žalbe na ovu odluku, a potom će biti angažovani i advokati da ih zastupaju.

U žalbama se uglavnom pozivaju na Zakon o radu, jer im, kažu, prilikom otkaza nisu uzimane u obzir ocene rada, a nije ih zastupao ni sindikat, pošto je u međuvremenu njihov predsednik Samostalnog sindikata podneo ostavku.

– Sada je lopta prebačena Vladi Srbije. Predstoji nam da se sa odgovornim ljudima u njoj dogovorimo kako da RTV Priština ne ostane samo na papiru, što će se dogoditi sa otpuštanjem svih njenih radnika. Naš plan je da, u skladu sa zakonom, vlada osnuje javni servis za pokrajinu Kosovo i Metohija, koji bi umrežio i emitere sa juga Srbije – kaže za naš list direktor Miladinović.

D. Borisavljević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi