Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari traže oslobađanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 11. 2009.

Izvor: Kurir

Novinari traže oslobađanje


Za samo 24 sata peticiju Udruženja novinara Srbije (UNS), kojom se traži da se nekadašnjem glavnom i odgovornom uredniku i direktoru štamparije Glasa javnosti Slavoljubu Kačareviću omogući odbrana sa slobode i uvod u dokumentaciju koja je zaplenjena u redakcijama Kurira i Glasa javnosti, potpisalo je 238 novinara i urednika!


Među potpisima novinara i urednika nalaze se i imena direktora RTV B92 Verana Matića, zamenika glavnog urednika Politike Vladimira Radomirovića, kao i komentatora tog lista Boška Jakšića, a peticiju su potpisali i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Standard Željko Cvijanović, glavni urednici Presa Đoko Kesić i Dragan J. Vučićević, urednik lista Alo Ivan Čorbić, glavni urednik Kurira Rade Jerinić i Glasa javnosti Igor Ćuzović i mnogo drugi...

Generalni sekretar UNS Nino Brajović kaže da je zadovoljan odzivom novinara da potpišu peticiju.

- Zadovoljan sam time što je ova peticija imala velikog odziva u javnosti. Ovaj dokument na našem sajtu potpisali su mnogi novinari, ali i glavni urednici pojedinih medija, što samo po sebi dovoljno govori da je naš kolega Slavoljub Kačarević vrlo cenjen među našom strukom. Očekujem da će se potpisivanje i dalje nastaviti, što ćemo pratiti narednih dana - ističe Brajović.

Upitan šta Udruženje planira s peticijom, naš sagovornik odgovara:

- I dalje ćemo pratiti potpise i obaveštavati sudske organe. Ovaj dokument će se vrlo brzo naći na stolu nadležnih za ovaj slučaj, i to predsednika Okružnog tužilaštva koji je za ovaj slučaj nadležan, ali i na stolu istražnog sudije u ovom predmetu - naglašava Brajović.

E. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi