Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Neplaćen kredit doneo hapšenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Neplaćen kredit doneo hapšenje


Radisav Rodić pritvoren je u policiji zbog kredita od 22 miliona dinara uzetih 2001. godine od "Komercijalne banke" i koji nije vraćen
.

Vlasnika dnevnih novina "Kurir" i "Glas javnosti" na informativni razgovor u utorak uveče priveli su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, posle čega mu je određen policijski pritvor do 48 sati.

Po nalogu tužilaštva, juče ujutru SBPOK je priveo i Slavoljuba Kačarevića, bivšeg glavnog urednika "Glasa javnosti" i direktora "ABC štamparije". Kačarević se sumnjiči za poslovanje "ABC štamparije" u 1999. i 2000. godini.

Da je nevraćeni kredit razlog Rodićevog privođenja, potvrđuje i njegov advokat Sava Anđelković. On nije želeo da precizira o kojoj sumi se radi niti iz koje banke je uzet novac.

- Reč je o delu nevraćenog kredita - rekao je Anđelković. - Novac je uzela firma, a ne Rodić lično.

Tužilaštvo tereti Rodića, kome je tokom saslušanja u MUP pozlilo, zbog čega je prebačen u zatvorsku bolnicu, da je zloupotrebio službeni položaj, jer je sa dvoje saradnika podigao kredit uz pomoć lažne dokumentacije.

Aleksandar Rodić, sin privedenog vlasnika, glavni urednik "Kurira" Rade Jerinić i Milan Kamponeski, zadužen za odnose sa javnošću u Rodićevim firmama, tvrde da razlozi privođenja nisu finansijski, već je namera zastrašivanje ili gašenje novina javnosti.

Antrfile :

Reagovanja


Portparol DS Jelena Trivan: Ne želim da komentarišem hapšenje Radisava Rodića, jer su u toku istražne radnje.

- Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović: Hapšenje predstavlja zloupotrebu vlasti. Možda postoji neki problem oko poreza, ali se sve to moglo rešiti nekim drugim metodama, a ne hapšenjem.

- Zamenik predsednika SNP Aleksandar Vučić: Hapšenje nema veze sa prekršajima i privrednim prestupima.

- Udruženje novinara Srbije zatražilo je da MUP hitno saopšti u kom svojstvu je priveden urednik onlajn "Balkan magazina" Slavoljub Kačarević, nekadašnji glavni i odgovorni urednik "Glasa javnosti". UNS još nije dobio informaciju od MUP zašto je Kačarević i dalje u policiji.

I. Mićević



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi