Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gasi se RTV Priština
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Gasi se RTV Priština


AKO Upravni odbor RTS na današnjoj sednici prihvati predlog generalnog direktora Javnog servisa Aleksandra Tijanića, RTV Priština, koja je krajem 1999. godine izmeštena u Prokuplje, biće ugašena.

O mogućem gašenju RTV Priština, čijih bi 276 radnika bilo obuhvaćeno socijalnim programom, zaposlene je obavestio Zvonimir Miladinović, izvršni direktor samostalnog sektora RTV Priština.

Radnici su juče uputili dopis Vladi u kojem traže odgovor na pitanje da li je Srbiji potreban jak nacionalni medij na Kosmetu, pogotovu što je upravo Vlada 2001. godine inicirala formiranje ispostave zbog informisanja srpskog stanovništva na ovom prostoru.

Reagovali su i predsednici sve četiri opštine Topličkog okruga, koji su od UO RTS i generalnog direktora zatražili povlačenje odluke, uz obrazlaže da bi gašenje ovog medija imalo katastrofalne posledice, ne samo po toplički kraj, već i život srpskog stanovništva na Kosmetu.

Osim TV Toplica u Prokuplju, RTV Priština ima svoje dopisne centre u Zvečanu i Šilovu.

D. Z.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi