Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: Naprednjaci kreću u rat protiv RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2009.

Izvor: Pres

Vučić: Naprednjaci kreću u rat protiv RTS-a


Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže za Press da će njegova stranka organizovati brojne proteste protiv RTS-a, jer su nezadovoljni izveštavanjem Javnog servisa.

On je najavio da će podmladak SNS-a danas izvesti performans ispred zgrade RTS-a „Minut do 12 da Dnevnik prestane da laže“, a da će od 1. decembra organizovati svakodnevne akcije protiv Javnog servisa.

- Ideja je da prvo naši omladinci na jedan šaljiv i duhovit način prikažu kako zapravo izgleda „Drugi dnevnik“ RTS-a. A od decembra spremamo ozbiljne proteste protiv medijskog mraka koji sprovodi RTS. Samo jedna ilustracija o tome kako je SNS diskriminisan na RTS-u: slava DS-a na RTS-u je prikazana u 157 sekundi, a o našoj slavi nije bilo ni sekunda“, iako je SNS druga stranka po podršci u Srbiji. Kada gledamo njihov „Dnevnik“, pomislim da živim u Finskoj, a znamo kako narod živi - kaže Vučić.

Na pitanje da li će SNS u protestima koristiti pištaljke i lupati u šerpe u vreme „Dnevnika“, kako je nekada opozicija protestovala protiv RTS-a, Vučić kaže da će „biti bučno, ali bez nasilja“!

S druge strane, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić kaže da je spreman već danas da primi predstavnike SNS-a i s njima uz kafu porazgovara o kritikama koje imaju na račun RTS-a.

Tijanić tvrdi i da SNS nije diskriminisan u programu Javnog servisa.

- To što Vučić najavljuje nije prvo gradivo koje prepisuje od DOS-a. A znamo da RTS nije isti kao što je pre bio. U našem programu čelnici SNS-a su se 13 puta pojavili u poslednjih mesec dana. Moram i da napomenem da je sve što je Vučić u prošlosti organizovao za nekog završilo sa vrlo lošim posledicama - kaže Tijanić.

Na naše pitanje da li ovim misli na miting podrške Radovanu Karadžiću kad je stradao Ranko Panić, Tijanić je odgovorio da je „rekao šta ima“.

D. I.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi