Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rodić i Kačarević zadržani u policiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 10. 2009.

Izvor: RTS

Rodić i Kačarević zadržani u policiji


Radisavu Rodiću, vlasniku "Kurira" i "Glasa javnosti" i bivšem glavnom uredniku i direktoru "Glasa javnosti" Slavoljubu Kačareviću određene mere zadržavanja od 48 sati. Opozicija kritikuje, UNS traži odgovore.

Policija je odredila mere zadržavanja od 48 sati za Radisava Rodića, vlasnika dnevnih listova "Kurir" i "Glas javnosti" i bivšeg glavnog urednika i direktora "Glasa javnosti" Slavoljuba Kačarevića.

Radisav Rodić je uhapšen sinoć u Beogradu, zbog neodazivanja na poziv Okružnog tužilaštva koje je protiv njega pokrenulo postupak.

Rodić je 27. oktobra trebalo da se pojavi na saslušanju u Okružnom sudu u Beogradu, ali je podneo uverenje da se nalazi na bolničkom lečenju, saznaje Radio-televizija Srbije.

Policija ga je, međutim, oko 19 časova pronašla u restoranu "Sport" na Autokomandi i privela ga na informativni razgovor. Određena mu je mera zadržavanja u trajanju od 48 sati.

Tokom saslušanja zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, prebačen je u zatvorsku bolnicu.

Slavoljub Kačarević je uhapšen je ispred ulaza u svoju zgradu u Beogradu. Kačarevića su priveli pripadnici SBPOK.

Kačarević je vodio "Glas javnosti" od 1999. do 2004. godine zajedno sa Rodićem.

"Posle hapšenja Rodić i Kačarevića, sasvim je jasno da razlozi za njihovo privođenje nisu nikakve finansijske malverzacije, već isključivo kritičko pisanje ovih novina o korupciji pojedinaca iz vlasti", kaže se u saopštenju redakcija "Glasa javnosti" i "Kurira".

Opozicija kritikuje, UNS traži odgovore


Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da hapšenje Radisava Rodića nema veze sa prekršajima i privrednim prestupima za koje se vlasnik "Kurira" i "Glasa javnosti" sumnjiči, već da je to pokušaj "aktuelne vlasti da zabrani svako drugačije mišljenje i uvede diktaturu".

Demokratska stranka Srbije smatra da hapšenjem vlasnika "Kurira" Radisava Rodić aktuelna vlast "pokušava da odagna neki strah koji je muči".

"Očigledno je da se vlast nečega plaši, jer je Rodiću mogla da naplati kaznu, ukoliko je utvrdila neku nepravilnost u njegovom knjigovodstvu, ali njima je potrebna predstava i hapšenje, kojom misle da ućutkaju svaku slobodno izgovorenu reč", saopštio je DSS.

Udruženje novinara Srbije traži da MUP hitno saopšti u kom svojstvu je priveden Slavoljub Kačarević, urednik onlajn Balkan magazina, član Izvršnog Odbora UNS-a i nekadašnji glavni i odgovorni urednik "Glasa javnosti".


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi