Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivi su
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 10. 2009.

Izvor: Pravda

Krivi su


Četvrti opštinski sud u Beogradu doneo je presudu u kojoj su autorka emisije „Insajder" Branka Stanković i urednik televizije B92 Veran Matić proglašeni krivim zbog kleveta iznesenih protiv Ivana Božovića, sina bivšeg okružnog tužioca Milovana Božovića.

Oni su dužni da u roku od 15 dana na osnovu presude oštećenom Božoviću isplate 149.000 dinara.

Naime, Ivan Božović tužio je Stankovićku i Matića zbog navoda u emisiji „Insajder", koja se emituje na televiziji B92, da je član jedne od kriminalnih grupa.Božovićeva advokatica Mirjana Radovanović u izjavi za Pravdu kazala je da su u emisiji „Insajder" na televiziji B92, 11. decembra 2008. godine, iznete neistinite infort macije koje su nanele štetu i okaljale ugled njenom klijentu.

- Usvojen je službeni zahtev i obavezni su Stankovićka i Matić da sa zateznom kamatom isplate mom klijentu 80.000 dinara. Oni su u toj emisiji naveli da je moj klijent „lice koje je blisko organizovanoj kriminalnoj grupi i crnogorskoj mafiji".

Pored toga, na televiziji B92 izneta je i lažna tvrdnja da se on nalazi u Beloj knjizi.

U toku procesa kazali su da će tu knjigu pokazati Sudu, međutim, i pored zahteva sudije, oni je nisu doneli. Osuđeni su da na neki način nadoknade štetu tužiocu. Ovaj parnični postupak je pravosnažno okončan, a krivični je u toku - rekla je advokatica Radovanović.

Ona je napomenula da su se osuđeni žalili na prvostepenu presudu Okružnom sudu u Beogradu, ali da je taj Sud, kako je kazala, potvrdio ranije donetu presudu Četvrtog opštinskog suda.

- Sada sledi izvršenje i naplata ovog novčanog iznosa. Problem je što mi za tu naplatu moramo da dostavimo žiroračune Branke Stanković i Verana Matića kako bi se izvršila naplata ovog novčanog iznosa.

Pored ovog iznosa, oni su dužni da uplate i troškove od 69.000 dinara kako bi tužiocu nadoknadili troškove parničnog postupka - navodi Božovićeva advokatica.

Sudija Četvrtog opštinskog suda Dragan Atanasijević juče je odložio pretres po krivičnom predmetu, a po privatnoj krivičnoj tužbi Ivana Božovića protiv Branke Stanković za 11. decembra, iako se okrivljena pojavila pred sudijom.

Advokatice Mirjane Radovanović sumnja da je nečija želja zastarevanje ovog postupka.

P. Jeremić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi