Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pad na 462 miliona dolara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 10. 2009.

Izvor: Pregled

Pad na 462 miliona dolara


TV Nova u ovoj godini sa 19 odsto nižim prihodima Zagreb Hrvatska Nova TV je za devet meseci ove godine ostvarila prihod od 31,2 miliona dolara (145 miliona kuna), što je pad od 19 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Central Juropian Media (Central European Media - CME), vlasnik hrvatske Nova TV, u prvih devet meseci ove godine ostvarila je prihode u visini od 461,9 miliona dolara, što je pad od 37 odsto u poređenju sa istim periodom lane kada je ukupni prihod iznosio 728,4 miliona dolara, objavljeno je iz te kompanije a prenose danas hrvatski poslovni sajtovi.

Dalje, operativni prihod CME-a pao je za 257,6 miliona dolara čime je kompanija zabeležila gubitak u visini od 106,2 miliona dolara dok je neto dobit od kontinuiranog poslovanja smanjena 111,5 miliona dolara čime je CME ostvario gubitak od 49,9 miliona dolara.

Hrvatska podružnica CME je uprkos padu prihoda uspela da smanji gubitak s prošlogodišnjih 11,2 miliona dolara na 5,27 milona dolara.

Što se tiče drugih podružnica, jer CME osim u Hrvatskoj ima još 21 televizijsku stanicu u Bugarskoj, Ukrajini, Sloveniji, Slovačkoj, Rumuniji i Češkoj, najbolji rezultat je ostvaren u Bugarskoj gde je CME tek stigao.

 U Bugarskoj je za razliku od ostalih zemalja, Central European Media ostvario rast prihoda na 2,4 miliona dolara sa 462.000 koliko je ostvario lane u istom periodu.

Najviše prihode CME je imao u Češkoj od 181,4 miliona dolara, ali u toj zemlji je ostvaren i najznačajniji pad prihoda jer su oni lani iznosili 270 miliona dolara.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi