Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odložen izbor članova RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 10. 2009.

Izvor: Blic

Odložen izbor članova RRA


Nijedan od dva predložena kandidata koje su za Savet Radiodifuzne agencije predložila novinarska udruženja nije juče u Skupštini Srbije dobio potrebnu većinu.

Iako su posledice ozbiljne jer je blokirano nezavisno regulatorno telo, razlozi su banalni - predstavnici vladajućih stranaka su menjali mišljenje oko kandidata, a jedni druge nisu obavestili.

Kako "Blic" saznaje, DS i G17 plus su se prvo dogovorili da za člana Saveta RRA izaberu Milana Bečejića, koga je predložilo Udruženje novinara Srbije, i o tome obavestili socijaliste, odnosno Branka Ružića, šefa poslaničke grupe SPS.

Međutim, na zahtev G17 plus, odluka je promenjena i, umesto Bečejića, poslanici su se dogovorili da bude izabrana Gordana Suša, predlog Nezavisnog udruženja novinara.

O tome su zaboravili da obaveste Ružića i došlo je do zbrke tokom glasanja u Skupštini. Za Sušu je glasalo 120 poslanika DS i G17 plus, a sedam poslanika SPS-PUPS i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma nisu glasali. Za Milana Bečejića je glasao jedan poslanik, a nisu glasala 124 poslanika.

- Radi se o manjku koordinacije unutar vladajuće većine, a ne o odnosu poslanika SPS-PUPS-JS prema Gordani Suši. Naši koalicioni partneri nas greškom nisu informisali da je došlo do promene stava po pitanju kandidata - objasnio je Branko Ružić za "Blic".

Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović izjavila je juče da po Zakonu o radiodifuziji ovlašćeni kandidati mogu u roku od 15 dana predložiti novu listu kandidata za Savet RRA, ali i da zakon propisuje da moraju biti novi kandidati.

T.S.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi