Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  60 sekundi za Kosovo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 10. 2009.

Izvor: RTS

60 sekundi za Kosovo


Kosovo počelo 5,7 miliona evra vrednu promotivnu kampanju u najvećim svetskim medijskim kućama. Spot napravila izraelska podružnica kompanije "Sači i Sači". Srbija kriva za loš imidž Kosova, tvrde vlasti u Prištini.


Kompanija "Sači i Sači" sklopila je 60 sekundi dug promotivni spot za Kosovo, koji se od noći između ponedeljka i utorka "vrti" na najznačajnijim televizijskim stanicama, uključujući Bi-Bi-Si, Si-En-En, Blumberg TV i Jurosport.


"Srbija je, propagandom, iskrivila pravo lice Kosova, što je godinama štetilo našem imidžu. Naša kampanja nije samo ekonomska, već i politička", rekao je šef kampanje Memli Krasnići.

Ideju o marketinškoj promiciji Kosova još je u septembru u javnost izneo zamenik šefa kosovske diplomatije Hajredin Kuči, odgovarajući na optužbe opozicije da vlada Hašima Tačija nije dovoljno angažovana u lobiranju usmerenom ka novim priznanjima.

Cilj kampanje je predstavljanje Kosova kao "zemlje otvorenih mogućnosti i tolerancije", a čitav projekat, na način na koji to čine Malezija, Indija ili Grčka, će biti emitovan na mrežama poput Si-En-Ena ili Bi-Bi-Sija.

Kampanja za koju će biti izdvojeno 5,7 miliona evra će pratiti i aktivnosti predsednika Fatmira Sejdiua, šefa diplomatije Skendera Hisenija i "međunarodnih prijatelja Kosova".

Politički deo kampanje, kako se nadaju vlasti u Prištini, vodiće nekadašnji američki predsednik Bil Klinton, čija je supruga netom promovisana u državnog sekretara SAD, nekadašnji Ahtisarijev pomoćnik Albert Roan i bivši član pregovaračke trojke Kontakt grupe Volfgang Išinger.

Vlada u Prištini, posebno ministarstvo spoljnih poslova, našli su se poslednjih meseci na meti oštrih kritika javnosti i opozicije, jer su, uprkos optimističkim najavama, od proglašenja nezavisnosti, Kosovo priznale 62 države.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi