Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajina traži rešenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 10. 2009.

Izvor: Dnevnik

Pokrajina traži rešenje


Sindikalci “Dnevnik” hodlinga, koji su juče započeli proteste zbog zaostalih zarada i neuplaćenog radnog staža, razgovarali su juče i s pokrajinskim sekretarom za rad Miroslavom Vasinim i zamenicom pokrajinskog sekretara za informacije Smiljom Maksimović.


Dogovoreno je da se početkom naredne sedmice održi zajednički sastanak predstavnika nadležnih sekretarijata s organima upravljanja i menadžmentom ovog preduzeća koje je u pokrajinskom vlasništvu, preneo je Sekretarijat za informacije.

Juče su predstavnici “Dnevnikovih” sindikata koji su stupili u svakodnevni jednosatni štrajk, ponovili svoje zahteve koji se odnose na povezivanje radnog staža, regulisanje zdravstvenog osiguranja, kao i na isplatu zaostalih zarada.

Nagomilani problemi u “Dnevnik” holdingu su kulminirali i sada su takvi da su zaposleni u nezavidnoj egzistenacijalnoj situaciji, izneli su predstavnici sindikata.

Miroslav Vasin je istakao da je Vlada Srbije donela odluku kojom se omogućava povezivanje radnog staža od 2004. godine, kojom će biti regulisano i zdravstveno osiguranje zaposlenih. Na osnovu toga, biće povezan radni staž zaposlenih u “Dnevnik” holdingu, što će omogućiti da se penzioniš u svi koji ispunjavaju uslove. Nakon toga, pristupiće se izradi programa tehnološ kog viška s odgovarajućim socijalnim programom.

Smilja Maksimović je navela da se, u skladu s mogućnostima, iz pokrajinskog budžeta u više navrata izdvajao novac namenjen za tekuće poslovanje u Holdingu, a da su u toku i razgovori s nemačkim VAC-om u vezi s ispunjavanjem ugovornih obaveza prema “Dnevnik” holdingu, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi