Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oteli i akcije štamparije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Oteli i akcije štamparije!


Akcijskom društvu koje je vlasnik štamparije „Mladost AD“, nekada iz Ćuprije,danas iz Beograda, rešenjem od 7. septembra 2009. godine neosnovano pokušanooduzimanje legalno kupljenih akcija na Beogradskoj berzi


BEOGRAD - Teror nad dnevnim listom Kurir se nastavlja! Štamparija „Mladost AD“, nekada iz Ćuprije, danas iz Beograda, koja štampa novine Kurir, Glas javnosti i Grom i Stil, čiji je pokretač Radisav Rodić, sledeća se našla na udaru, i to sa istim očiglednim ciljem da se zabrani sloboda govora i nastavak otvaranja afera o kojima su naši listovi pisali.

Akcijskom društvu koje je vlasnik pomenute štamparije je rešenjem od 7. septembra 2009. godine neosnovano pokušano oduzimanje prethodno legalno kupljenih akcija na Beogradskoj berzi, upozorio je pravni tim kompanije posle kompletnog pregleda čitave dokumentacije ovog slučaja.

Prema njihovim rečima, Centralni registar tim istim rešenjem iz 2009. nikako nije smeo da pokuša da prenese hartije od vrednosti u korist akcijskog fonda! Radisav Rodić, iz čije redakcije je pre samo dvadeset dana bukvalno oteta čitava poslovna dokumentacija firmi koje sarađuju sa našim novinama, poručuje da gušenje štamparije, to jest otimanje legalno kupljenih akcija na berzipredstavlja kontinuirani teror jednog od aktuelnih potpredsednika vlade naslobodu govora.

- Očiglednom zloupotrebom pravosudnih organa Srbije, zahtevajući od njih daizdaju protivpravne privremene mere koje ruše osnovne postulate berzanskogposlovanja i pravnu sigurnost vlasnika akcija, političar od kog direktno zavise sadašnjost i budućnost srpske ekonomije i privrede iznova pokušava da po svaku cenu uguši moj list i uništi mene i moju familiju! Nasilje, njegova jedinastrategija, i ovaj put je prisutna - naglašava pokretač Kurira, Glasa i Groma.

On podseća da u slučaju trgovine akcijama beogradska berza ima dužnost da zaštiti vlasnika akcija, ali što, kako kaže, pojedini političari zbog svoje nestručnosti jednostavno ne znaju, te ne mogu ni da shvate.

- Isti taj čovek koji je pre samo četiri i po godine prekršio sve zakonske regulative, Ustav Srbije, Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava nanevši meni i Kuriru nenadoknadivu štetu, danas intezivno iznova zloupotrebljava državni aparat i to sve da bi zauvek ućutkao one koji su mu se u bilo kom smislu suprotstavili - zaključuje Rodić. Podsećanja radi, redakcije Kurira i Glasa javnosti su pre samo mesec dana bile pod totalnom okupacijom policije, koja je asistirala organima Ministarstva finansija u nezakonitoj plenidbi poslovne dokumentacije, te nam trenutno preostaje samo da postavimo pitanje - šta je sledeće?

I. Š.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi