Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Trenutak istine” može i ugasiti „Pink”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 10. 2009.

Izvor: Dnevnik

„Trenutak istine” može i ugasiti „Pink”


Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić kaže da je TV „Pink“ pozvana da se na narednoj sednici izjasni o „Trenutku istine“, u kojem je učesnica J. M., između ostalog, izjavila da ju je otac seksualno zlostavljao od njene 11 godine i da je osetila olakšanje kad je ubijen.


– RRA je dva dana posle te šokantne emisije svojim stručnim službama naložila da pripreme detaljan izveštaj, ali, po Zakonu o radiodifuziji, i emiter treba da se izjasni – naglašava Karadžić.

– Ukoliko nađe da je Zakon prekršen, Savet RRA emiteru može izreći opomenu, upozorenje, privremeno ili trajno oduzeti dozvolu, ali i pokrenuti protiv njega sudski postupak.

 „Trenutak istine“ je, inače, licencirani šou, koji se proizvodi i emituje u još 23 zemlje, među kojima su SAD, Španija, Brazil, Nemačka, Francuska, Italija i Velika Britanija.

Portparolka RTV „Pink“ Tatjana Vojtehovski, koja je i voditeljka spornog serijala, kaže da će se njena firma odazvati pozivu RRA, iako u dopisu nije precizirano koji je član zakona prekršen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi