Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gran pri Somborskog INTERFER-A Momčilu Petroviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 10. 2009.

Izvor: Dnevnik

Gran pri Somborskog INTERFER-A Momčilu Petroviću


Dobitnik Gran prija „Laza Kostić”, glavne nagrade Internacionalnog festivala reportaže INTERFER, 14. put održanog u Somboru, je Momčilo Petrović, reporter dnevnog lista „Blic”.

Stručni žiri (Dušan Radulović, Milivoje Mlađenović i Branimir Plavšić) zlatne povelje INTERFER-a je dodelio Zoranu Šaponjić u iz „Glasa javnosti” (novinska reportaža), apsolventkinji žurnalizma s Fakulteta političkih nauka Milki Domanović za radio-reportažu i novinaru RTS-a Jovanu Marinković u za TV prilog.

Srebrne povelje ovogodišnjeg INTERFER-a dobili su Vasko Radusinović (novinske reportaže), Momčilo Stojkov (radio) i Dejan Radulović (televizijska forma).

Bronzane povelje pripale su žuranlističkom tandemu Filip Bertaš on i Marija Janković, radioreporteru Stojanu Radojlović u i TV žurnalisti Novici Saviću.

Od 110 radova pristiglih na konkurs jednog od najprestižnijih srpskih novinarskih festivala diplomama su nagrađ eni i Branka Jajić, Žarko Janjić, Drago Todorović, Branislav Ugrinov, Svetlana Ostojić, Tamara Popov, Dragana Vasiljević, Dragana Sotirovska i Igor Aleksić.

Nagrada za životno delo i tradicionalni poklon, delo proslavljenog somborskog maestra Save Stojkova, pripali su legendi „Politike” Branki Otašević.

Sam festival, koji je ove godine zbog krize trajao samo jedan dan, održan je pod pokroviteljstvom Republičkog ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za informisanje i grada Sombora.

M. Ć.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi