Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uređenje javnog medijskog prostora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 10. 2009.

Izvor: Dnevnik

Uređenje javnog medijskog prostora


Omladinski centar "CK13" u Novom Sadu od juče je domaćin projekta "Open dizajn studio" istoimene organizacije koji za cilj ima da pomogne u rešavanju problema nedostatka zvaničnog javnog medijskog prostora, kao i u kreiranju novog urbanog mobilijara glavnog grada Vojvodine.

U saradnji sa Akademijom umetnosti i Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Akademijom vizuelne umetnosti i dizajna iz Bratislave, tokom ove nedelje će se realizovati radionica za studente grafičkog dizajna i arhitekture, stručna predavanja na temu projekta, javna prezentacija rezultata radionice i predlozi idejnih projekata za Gradsku upravu Novog Sada.

Iz organizacije "Open dizajn studio" javljaju da je ideja organizovanja projekta je nastala iz potrebe da se promeni praksa po kojoj su prostori za oglašavanje prepušteni isključivo tržišnom modelu po principu - ko ima više finansijskih sredstava može neograničeno da koristi bilo koje površine u gradu. Paralelno sa tim, dolazi do ilegalnog plakatiranja, postavljanja oglasa po fasadama, drveću, što rezultira sveukupnim vizuelnim zagađenjem grada.

I. B.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi