Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Od 5. oktobra promene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2009.

Izvor: Danas

Od 5. oktobra promene


Novi Sad - Srećan sam što mogu da najavim da će naša medijska kuća svojim gledaocima uskoro ponuditi nešto novo, moderno i urbanije, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor RUV - RTV Blažo Popović i dodao kako je svestan činjenice da će u borbi za nove gledaoce Radio-televizija Vojvodine sasvim sigurno izgubiti deo svog do sada vernog auditorijuma, ali da je to neophodan rizik na koji je ova kuća spremna.


Jedan od izazova sa kojim se novi menadžment bori već više od pola godine jesu i nagomilani dugovi, prvenstveno oni koji su posledica našeg podstanarskog statusa. Tako NIS-u na ime zakupa dugujemo oko dva miliona evra, dok su ukupna dugovanja, među kojima je jedno od većih potraživanje SOKOJ-a, blizu četiri miliona evra. Mogu slobodno da kažem da je menadžment veliki deo tih obaveza doveo u red, te je stoga sada konačno došlo vreme da se ozbiljno posvetimo kreiranju boljeg i kvalitetnijeg programa kako bismo najkasnije za godinu dana uspeli da potpuno promenimo svoj identitet.

O novim radijskim i televizijskim programskim šemama govorili su glavni i odgovorni urednici Radovan Balać i Ljubiša Nikolin, koji su najavili brojne nove i zanimljivije emisije. Tako je u godini u kojoj se obeležava šest decenija postojanja Radija najavljen bogatiji kontakt i zabavni program, a svoje će mesto u novoj šemi pored ostalih pronaći emisije „Kuvar“ i kviz „Pogodi ko sam“.

- Ono što je svakako najvažnije jeste to što ćemo od ponedeljka, 5. oktobra, ponovo vratiti termin za centralnu informativnu emisiju „Novosti“ u 15 sati kako su to naši slušaoci i navikli, istakao je Balać.

- Već sada mogu sa sigurnošću da tvrdim da je kompletna uređivačka politika RTV promenjena - naglasio je Nikolin.

- Najvažniji su nam regionalno usmerenje prilikom izbora tema, kao i podizanje profesionalnog nivoa svih emisija koje se emituju na našim programima. Isto tako, pred nama je uvođenje brojnih novih informativnih programa, jer su blagovremene i tačne vesti ono što gledaoci od nas najviše očekuju.

U jesenjoj šemi svoje će mesto pronaći debatna emisija „O čemu pričamo“, kao i one posvećene potrošačima i kretanjima na berzi, novine se mogu očekivati i u sklopu Zabavnog programa; od „Štikle papuče“, preko „Dokolice“, pa do emisije „Iz našeg sokaka“, koja će ovog puta biti takmičarskog karaktera.

Izvršni direktor za koordinaciju programa, proizvodnje i tehnike RTV Dragan Guzijan govorio je o predstojećem formiranju televizijske mreže dopisništava, koja će obuhvatati studije u Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Pančevu, Subotici i Somboru sa centralnim deskom radija i televizije u Novom Sadu.

Gordana Nonin

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi