Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Parama od pretplate gazduje Beogradska centrala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2009.

Izvor: Dnevnik

Parama od pretplate gazduje Beogradska centrala


Želimo da podsetimo javnost Srbije da postoje dva javna servisa i da spremamo novi identitet, znatno urbaniji, te nove emisije i mrežu studija u Vojvodini – rekao je generalni direktor RTV-a Blažo Popović, otvarajući juče pres-konferenciju.

Zamolio je novinare da kad sledeći put budu kritikovali program RTV-a kako je dosadan, imaju u vidu period bombardovanja i da RTV nema zgradu, te je zato dužan dva miliona evra NIS-u, od ukupno četiri miliona evra duga.

Najavio je da će se za mesec dana znati gde će se graditi nova zgrada i pomenuo plac kod Subotičkog bulevara.

– Od onog na Mišeluku ne možemo očekivati novac, ali se nadamo saradnji s Evropskom bankom za obnovu i razvoj – rekao je Popović.

Inače, RTV nema evidenciju o prihodima od pretplate jer nema potpisan ugovor s „Elektrovojvodinom“, pa, po rečima generalnog direktora RTV-a, za sad ostaje na „milost i nemilost RTS-a”. Ipak, RTV je spremio set reformi koje bi trebalo da povećaju gledanost i vrate njegovu finansijsku stabilnost.

Glavni i odgovorni urednik TV programa Ljubiša Nikolin najavio je pregršt novih emisija i da će uzdanica biti informativni program.

– „Agroberza” će se baviti poljoprivredom, a u emisiji „Iz našeg sokaka” će se takmičiti pevači amateri. Posebnu promenu će doživeti „Novosadske razglednice”, koje će ubuduće pokrivati i druge delove Vojvodine – rekao je Nikolin.

Zato RTV, kaže izvršni direktor Dragan Guzijan, formira studije u Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Vršcu, Sremskoj Mitrovica, Kikindi i Pančevu.

Pomoćni direktor programa za manjine Jožef Klem kaže da su primili 33 pripravnika, što će sigurno doprineti većoj gledanosti Drugog programa RTV-a i očuvanju višejezičnosti.

Novine je najavio i urednik Radio Novog Sada Radovan Balać, kroz novu šemu koja počinje od 5. oktobra, kad kreću emisije „Novosti”, „Kuvar” i „Pogodi ko sam”.

Antrfile :

Nismo mi „uvređene dame”


Povodom najave RTS-a da otvara dopisništvo u Novom Sadu, Popović kaže da nije u planu da RTV to uradi Beogradu, jer se bavi temama regiona.

Nikolin, pak, veli da je pogrešan utisak javnosti da su oni „uvređene dame” zbog postupka RTS-a.

– Nas interesuje šta mi radimo, a ne drugi. Nema zakona koji bi osporio ovu odluku RTS-a, niti bismo im mi to branili. A nismo se mi setili da otvaramo regionalna dopisništva zato što se RTS setio da otvori jedno u Novom Sadu – naglasio je Nikolin.

S. Milanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi