Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nemamo para za prenose na RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 09. 2009.

Izvor: Pravda

Nemamo para za prenose na RTS


Skupština Srbije nema para, te je radna grupa parlamenta zamolila RTS da im odobri neku vrstu popusta za direktan prenos redovnog jesenjeg zasedanja, kazala je za naš list predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.


U javnom servisu kažu da se još razmatra predlog Skupštine, te da bi u ponedeljak trebalo da odluče hoće li i pod kojim uslovima prenositi sednice parlamenta. Predsednica Skupštine je objasnila da je realna, tržišna cena za celodnevne prenose plenarnih sednica velika, a da parlament nema toliko novca, te da su zamolili Javni servis da im omogući emitovanje za znatno manje para.

- Nisam sigurna koliko bi to iznosilo, ali zamolila sam RTS da napravi obračun nekakvih minimalnih troškova, pa ćemo videti da li možemo toliko da izdvojimo. Nemamo odakle da platimo, a moramo da napravimo nekakav dogovor sa RTS-om, dok se ne stvore uslovi za zaseban parlamentarni kanal - kazala je Đukić-Dejanović.

Predsednica parlamenta je uverena da će im Javni servis izaći u susret, te da će se omogućiti javnost u radu Skupštine.

- Od 6. oktobra, kada počinje redovno jesenje zasedanje parlamenta, sigurno će biti direktnih prenosa na drugom programu RTS-a. U to nema sumnje - kazala je Đukić-Dejanović.

A u Javnom servisu kažu da će pažljivo razmotriti predlog parlamenta.

- Izračunaćemo koliki bi bili troškovi i već u ponedeljak bi trebalo da imamo konkretne podatke. Mislim da će dogovora sa Skupštinom, ipak, biti, ali još ne možemo konkretno da kažemo pod kojim uslovima - kazao je Nenad Lj. Stefanović, glavni i odgovorni urednik informativnog programa RTS-a.

J. V.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi