Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rezultati konkursa za pomoć medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 09. 2009.

Izvor: Pregled

Rezultati konkursa za pomoć medijima


Beograd: Ministarstvo kulture saopštiće danas koji su mediji dobili pomoć po konkursu za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja, na kome je raspodeljeno ukupno 80 miliona dinara, rečeno je u Ministarstvu kulture.

„Na konkurs je stiglo 356 prijava. Ukupna vrednost pristiglih projekata je oko 600 miliona dinara, a za pomoć se traži nešto manje od 400 miliona, pet puta više od novca kojim raspolažemo, kazala je pomoćnica ministra kulture zadužena za medije Nataša Vučković-Lesendrić.

Konkurs je raspisan 30. jula na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 25. juna 2009. godine o pomoći medijima u uslovima krize.

Prema propozicijama, rezultate je trebalo objaviti 7. septembra na internet stranici Ministarstva kulture, ali zbog velikog broja prijava taj je rok pomeren za dve nedelje.

Za realizaciju projekta pomoći medijima Vlada je obezbedila 60 miliona dinara, a Ministarstvo dodatnih 20 miliona dinara. Pravo učešća na konkursu imali su osnivači javnih glasila i pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa. „Za pomoć su konkurisala 72 štampana medija, 96 radijskih stanica, 27 web portala, 73 televizije i 87 televizijskih produkcija“, precizirala je Nataša Vučković-Lesendrić naglašavajući da je preduslov za dobijanje pomoći realizacija projekta kroz medije.

Svaki predlagač je mogao da konkuriše samo sa jednim projektom sa kojim se ranije nije pojavljivao pred Ministarstvom, a maksimalna svota koja se odobrava je dva miliona dinara. Ministarstvo pokriva do 80 odsto troškova projekta, a novac se mora potrošiti do kraja 2010. godine.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi