Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi antenski stub radio Zrenjanina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 09. 2009.

Izvor: Danas

Novi antenski stub radio Zrenjanina


Zrenjanin - U zrenjaninskom naselju Mužlja postavljen je novi antenski stub i sistem Radio Zrenjanina što će omogućiti bolju frekvenciju ovoj stanici. Antenski stub visine 55 metara postavljen je pored već postojećeg objekta, u vlasništvu Radio Zrenjanina. Radove je izvelo JP Energotehnika Južna Bačka, a vrednost investicije je 100.000 evra. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina i pokrajinskih budžetskih rezervi.


- Izgradnjom novog antenskog stuba i antenskog sistema Radio Zrenjanin će ubuduće pokrivati i teritorije opština Opovo, Titel, Sečanj i Kovačica, a dozvoljeni etarski prostor u Vojvodini proširuje se na 100 kilometara u prečniku - objašnjava urednik Zoran Novaković.

Prema njegovim rečima, regionalna frekvencija koju je Radio Zrenjanin dobio podrazumeva i dobru slušanost što će omogućiti novi antenski sistem, zračne snage od 10 kilovata. Na poslednjih 10 metara visine stuba montiran je antenski sistem od dvanaest antena, što omogućava etarsku pokrivenosti od oko 100 kilometara u prečniku. Na vrhu stuba omogućen je bezbedan pristup opremi, a postavljeni su kanali za koaksijalne i strujne kablove, kao i nosač obeležavajućeg svetla i svetlo.

M. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi