Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Četvrti napad vandala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Četvrti napad vandala


- Radio Sto plus iz Novog Pazara juče je podneo krivičnu prijavu policiji protiv nepoznatih osoba koje su teško oštetila predajnik tog radija na planini Golija
.

Predajnici Radija Sto plus su u poslednjih pet godina četiri puta bili meta napada vandala, a počinioci nikada nisu otkriveni. Sto plus je jedini radio sa regionalnom dozvolom na tom području, a predajnik na Goliji prenosi program namenjen slušaocima okolnih gradova.Zbog tog oštećenja program radija ne može se čuti u regionu Sandžaka i sada je dostupan samo slušaocima u Novom Pazaru.

U izveštaju stručnog servisa koji je pregledao predajnik navodi se da je oštećenje izazvano namerno. Predajnik je oštećen početkom ovog meseca, ali je izveštaj o kvaru, koji je pokazao da je u pitanju sabotaža, dobijen naknadno.

Predajnik je smešten u objektu koji osim Radija Sto plus koristi još jedan elektronski medij iz Novog Pazara. Direktor i odgovorni urednik tog radija Ishak Slezović rekao je da je meta tog napada bio samo Sto plus.

- To je druga havarija na istom predajniku u poslednja tri meseca. Prethodni kvar, jula ove godine, nismo prijavili policiji, jer smo smatrali da je reč o strujnom udaru iz niskonaponske mreže - rekao je on.

Antrfile :

Preživeli i „Molotovljev koktel"


“Radio Sto plus" je deo kompanije „Beta Pres“, osnivača novinske agencije Beta. Pokrenut je 2003. godine uz podršku vlade Francuske. Sto plus je jedini radio sa informativnim programom u Novom Pazaru.

Dva krupna kvara na Goliji prethodno su izazvana fizičkim kidanjem kablova na antenskom stubu. Na drugi predajnik tog radija, za područje Novog Pazara, pre dve godine je bačen „Molotovljev koktel“, koji nije naneo teže posledice po emisionu opremu.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi