Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ugroženo pravo na informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 09. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Ugroženo pravo na informisanje


BEOGRAD - Ministarstvo kulture osudilo je „neprofesionalno ponašanje" distributera štampe „Futura plus", navodeći da je zbog velikih dugovanja najvećim izdavačima uticao na njihovu odluku da svoja izdanja povuku iz te prodajne mreže.


Članice Asocijacije medija, među kojima su i novine sa najvećim tiražima, najavile su da će od danas prestati sa isporukom svojih izdanja „Futuri plus", jer im taj distributer duguje veliki iznos za prethodno obavljeni posao.

- Imajući u vidu značajan tržišni udeo „Future plus", kao jednog od najvećih distributera, veliki deo tiraža ovih izdavača neće biti dostupan čitaocima, čime se direktno ugrožava pravo građana na informisanje - navodi se u saopštenju.Ministarstvo kulture, istovremeno, apeluje na sve distributere da, dok se ne razreše problemi između izdavača i „Future plus", „adekvatnom raspodelom tiraža omoguće građanima da na što lakši način dođu do štampe".

U saopštenju se navodi da će Ministarstvo učiniti sve da pomogne u rešavanju problema između članica Asocijacije medija i distributera „Futura plus".

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi