Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac: Ministarstvo će reagovati zbog "Informera"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2015.

Izvor: Dnevnik

Tasovac: Ministarstvo će reagovati zbog "Informera"

Ministarstvo kulture i informisanja će u ponedeljak reagovati u slučaju „Informera" u vezi s objavljivanjem navodnih fotografija obnažene hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović najavio je juče resorni ministar Ivan Tasovac u emisiji „Stav Srbije" Prve srpske televizije. Imamo preduslove u zakonima koji su usvojeni da možemo reagovati u ovakvim situacijama. Onog trenutka kada budemo imali sve informacije, Ministarstvo kulture i informisanja će reagovati.

 

 

Tasovac je negirao tvrdnje predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u stvari obavlja posao ministra informisanja, a da je Tasovac zadužen samo za kulturu. 

On je dodao da je svestan toga da su svi glavni urednici u potrazi za dobrim naslovima da bi prodali novine, navodeći da se prisustvo u vestima najlakše obezbeđuje kada se napadne predsednik Vlade ili kada se slikate u tangama. 

Čim prozovete predsednika Vlade, vi imate daleko veću vidljivost. Živimo u vremenu u kojem naslovi, umesto sadržaja, prodaju vesti objasnio je Tasovac, i dodao da pažljivo sluša šta govori predsednik NUNS-a, ali da Obradovićevo mišljenje ne dele predstavnici svih drugih novinarskih udruženja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi