Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS - Vaše pravo da ne vidite sve
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 09. 2009.

Izvor: Alo

RTS - Vaše pravo da ne vidite sve


Želite da gledate samozvani javni servis Srbije na malim ekranima? Može. Imate li pravo da vidite sve? Imate. Mogu li od pretplate koju plaćate nadležni u Radioteleviziji Srbije (RTS) da pošalju, na primer, sportske novinare na sportske događaje? Mogu. Pa što ih ne šalju?

Kada bismo dali pravi odgovor na to pitanje, sigurno bismo odgovarali po novom zakonu o informisanju. Zato ćemo se samo osvrnuti na nekoliko činjenica iz prethodnog perioda.

Počnimo s događajima od pre dva dana. Početak košarkaškog meča Srbija-Španija na Evropskom prvenstvu u „milionima kilometara udaljenoj“ Poljskoj. Uključenje u prenos nekoliko minuta pre početka pravog prenosa - nismo čuli špansku himnu, na sreću, čuli smo „Bože pravde“. Kreće meč - sinhronizacija nula - komentator kaže: „I, trojka!“, a naši se dodaju, naprave višak na krilu, ručaju, operu zube i prilegnu, kad mi na televizorima vidimo - stvarno trojka!

A da ne pričamo što nema nikakvih najavnih emisija, da nas samozvani javni servis ne informiše o ostalim reprezentacijama, o katastrofalnim uslovima u kojima se igra prvenstvo Evrope...

Na sreću, to je još i dobro u poređenju sa situacijom na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu, kad su naši vaterpolisti i plivači osvojili tri zlatne i srebrnu medalju! Tada RTS nije imao nijednog novinara na licu mesta! Ali, to je i razumljivo - narod je mislio da je reč o Rimu u Italiji, a u stvari je to bio Rim na Marsu, zbog čega je put bio preterano skup...

Vojin Jovanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi