Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari iz Kine u „Dnevniku"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 10. 2014.

Autor: E. D. Izvor: Dnevnik

Poseta kineskih medijskih radnika u organizaciji UNS-a

Novinari iz Kine u „Dnevniku"

Grupa direktora i glavnih urednika kineskih listova posetila je juče "Dnevnik" gde se sastala sa direktorom "Dnevnik Vojvodina presa" Dušanom Vlaovićem. Gosti iz dalekoistočne zemlje imali su priliku da se upoznaju s jednim od najstarijih dnevnih listova u Srbiji i jedinim novinama na srpskom jeziku u Vojvodini.

 

Direktor DVP Dušan Vlaović rekao je kineskim kolegama da je „Dnevnik" list sa najdužom tradicijom u multietničkoj i multikonfesionalnoj Vojvodini.

Predstavljajući kompaniju DVP i redakciju lista "Dnevnik", Vlaović je istakao kako ova institucija igra važnu ulogu u društvenom i političkom životu regiona. Predstavnici kineskih listova izrazili su veliko interesovanje za "Dnevnik" i pozvali rukovodstvo da uzvrati posetu zarad produbljivanja saradnje, što će se, po Vlaovićevim rečima, desiti u narednih nekoliko meseci.

Kolege iz Kine, predvođene predsednikom IO UNS Petrom Jeremićem, posetile su juče i Vladu Vojvodine gde ihje primio sekretar za kulturu i medije

Slaviša Grujić, te Radio televiziju Vojvodine. Kako nam je rekao Jeremić, ovo je nastavak višedecenijske saradnje započete još 1977. godine. Dolasku kineskih kolega prethodila je poseta predstavnika UNSa Kini, a cilj je da se uspostavi što bolja saradnja između medijskih kuća Srbije i Kine

Ručak u restoranu „Knin"

Novinarima iz Kine juče je upriličen i ručak u jednom od najboljih novosadskih restorana narodne kuhinje „Knin", kod Novosadskog sajma. Tamo su dobili priliku da probaju neke od specijaliteta etnokuhinje, poput jagnjetine s ražnja, koja se priprema na tradicionalan način, zatim roštilja, domaćih lepinja i kuvanih jela po starim srpskim receptima, poput teleće čorbe. Gosti su bili više nego prijatno iznenađeni vrhunskim ukusom specijaliteta s kojima do sada nisu imali prilike da se sretnu, kao i ljubaznošću domaćina restorana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi