Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pešić neće glasati kao LDP
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 08. 2009.

Izvor: Blic

Pešić neće glasati kao LDP


Poslanica Liberalno demokratske partije Vesna Pešić kaže za „Blic“ da 31. avgusta, kada se u Skupštini Srbije glasa o izmenama i dopunama Zakona o informisanju, za taj predlog neće glasati.

Ona je, kako kaže, prihvatila „jasno izražen stav javnosti da zakon ugrožava slobodu informisanja i prava građana, i da je u suprotnosti sa evropskim konvencijama“.

- Zbog toga ja ne verujem da mogu da glasam za takav zakon - kaže Pešić za „Blic“, odbijajući, međutim, da govori o tome će glasati ostali poslanici LDP. Ona, ipak, dodaje da odgovore na putanja o izmenama Zakona o informisanju treba postaviti Demokratskoj stranci, čija je odgovornost najveća kao najvećoj stranci vladajuće koalicije.

- Smatram da posle svih javnih napisa, obrazloženja i stručnih stavova o tom zakonu, koje slušamo poslednjih mesec i po dana, taj zakon ne treba da prođe u Skupštini. Ako u DS i posle svega toga, sede na ušima, to je nedopustivo. I zato to nije pitanje za LDP jer je vladajuća koalicija i njena najveća stranka, ta koja treba da obustavi čitav proces - kaže Pešić za „Blic“.

Prema njenim rečima, sve ono što je rekla šira javnost, strukovna udruženja i eksperti, moralo je doći do DS, koja ne bi smela da ostane nema i da se ogluši na argumente koji su izneseni.Na pitanje da li najavljena podrška LDP izmenama Zakona o informisanju znači da ta partija sebe vidi u eventualnoj rekonstrukciji Vlade, o kojoj se sve otvorenije govori, Pešić kaže da o tome ne zna ništa i da se još uvek sve svodi na spekulacije.

- LDP po broju poslanika ne može da zameni G17, a što se SPS tiče, ne verujem da postoji mogućnost njihovog izlaska iz Vlade. Jedina je mogućnost da DS zameni nekog svog ministra, ali ne verujem da je u ovom trenutku moguće razvrgnuti vladajuću koaliciju jer to vodi novim izborima - kaže Vesna Pešić za „Blic“.

P. O.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi