Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučinić priveden zbog pretnji smrću Vasiću i Koraću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 08. 2009.

Izvor: Blic

Vučinić priveden zbog pretnji smrću Vasiću i Koraću


Siniši Vučiniću, samozvanom vojvoda i sledbeniku Slobodana Miloševića, juče je po zahtevu Trećeg opštinskog tužilaštva određen pritvor.

Protiv njega se sprovodi istraga, jer je pretio smrću novinaru Milošu Vasiću i poslaniku Žarku Koraću, lideru SDU. Tužilštvo je zatražilo pritvor za Vučinića pozivajući se na odredbu zakona da postoji opasnost da izrečenu pretnju novinarru i poslaniku od 28. jula sprovede u delo.

Posle saslušanja Vučinića istražni sudija će odlučivari o zahtevu tužilštva za sprovođenjem istrage i određivanjm pritvora.Šef trećeg opštinskog tužilaštva Gordana Čolić kaže za „Blic“ da će po dobijanju predmeta od istržnog sudije odlučiti o daljim koracima.

- On se tereti za krivično delo ugrožavnje sigurnosti, zašta je zaprećena kazna zatvora do tri godine. Osnovano se sumnja da je pretnja prema više osoba javno izrečena izazvala uznemirenje javnosti – kaže tužiteljka Čolić.

V. Z. Cvijić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi