Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužićemo vladu sudu u Strazburu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 08. 2009.

Izvor: Pravda

Tužićemo vladu sudu u Strazburu


Predsednica UNSa Ljiljana Smajlović za Pravdu kaže da će od Ustavnog suda tražiti da Zakon o informisanju proglasi neustavnim ukoliko Predlog o izmenama i dopunama ovog zakona bude usvojen u Skupštini Srbije.

Smajlovićka ističe da je neizglasavanje ovog zakona jedini način da se ispravi šteta.- Ukoliko ovaj Predlog prođe u parlamentu, Ustavnom sudu Srbije podneću predstavku, kojom ću tražiti da ovaj zakon proglasi neustavnim. Ako to ne urodi plodom, podneću tužbu i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

UNS je pozdravio odlaganje glasanja o ovim izmenama, ali skrećemo pažnju i da je neizglasavanje ovakvog zakona jedini način da ispravimo štetu - rekla je Smajlović u razgovoru za Pravdu.

Ona navodi da je Predlog izmena i dopuna Zakona o informisanju loše odrađen i da se ne može ispraviti donošenjem nekih novih zakona.- Skupština mora da odbaci ovakav zakon. Vlada mora da nađe način da ga se oslobodi.

 Za UNS ovakav zakon nije prihvatljiv - kazala je Smajlović.Prema njenim rečima, ideja da se ovakav zakon usvoji i da se u septembru popravlja novim zakonima, je neodgovorna.- Mislim da ne može jedan loš zakon da ispravljaju dva dobra. Apsolutno se nadam da ovaj zakon neće proći. Ako je Vlada napravila grešku, ona mora da nađe načina da tu grešku i ispravi. Ona se ne može ispraviti donošenjem zakona da bi se spasio obraz Vlade ili vladajuće većine - istakla je predsednica UNSa.

Ljiljana Smaj lović je kazala da je dobila pismo od predsednika LDPa Čedomira Jovanovića i da mu je na to pismo odgovorila.

- Dobila sam Jovanovićevo pismo i na njega sam odgovorila. Mi prihvatamo sve razgovore. Kazala sam mu da stojim na raspolaganju kada je u pitanju Zakon o informisanju. U pismu sam rekla da ne verujem da se zakon možemo popraviti donošenjem amandmana i da je on u celini neprihvatljiv za nas navela je Ljiljana Smajlović, i dodala da je čula za spekulacije da će LDP glasati za zakon ukoliko Aleksandar Tijanić bude smenjen sa mesta direktora Javnog servisa, ali da nije sigurna da su liberali tražili njegovu smenu.

Antrfile : Protest zbog zakona


Ljiljana Smajlović kaže da će još jednom pozvati stranke vladajuće većine da ne glasaju za Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o informisanju.- Zakon je loš i još jednom ćemo pre glasanja pozvati stranke vladajuće većine da ne podrže ovako loš zakon. Ukoliko budu rešeni da ga izglasaju, pozvaću novinare da okupljanjem u Skupštini izraze svoje nezadovoljstvo zbog donošenja ovako lošeg zakona - rekla je Smajlović.

P. Jeremić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi