Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovović danas pred istražnim sudijom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 08. 2009.

Izvor: Dnevnik

Jovović danas pred istražnim sudijom


PODGORICA: Urednik podgoričkog dnevnika “Vijesti” Mihailo Jovović pozvan je da se danas pred istraž nim sudijom Osnovnog suda Nebojšom Golubovićem izjasni o sumnjama da je prošle sedmice sa više udaraca povedio vozača gradonačelnika Podgorice Dragana Radonjića.

Kako je javio podgorički Radio „Antena M,“ do kraja sedmice biće saslušan i sin gradonačelnika Miomira Mugoše, Miljan, zbog sumnje da je Jovoviću naneo tešku telesnu povredu levog uha. Jovović je nakon incidenta u kome su učestvovali gradonačelnik Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i Radonjić hitno operisan u cetinjskoj bolnici.

Služba za odnose s javnošću podgoričkog Doma zdravlja saopštila je preksinoć da je Jovovićev izabrani lekar Rade Vlahović optužio zamenika glavnog urednika “Vijesti” za agresivno ponašanje i zatražio zaštitu od nadležnih da bi, kako je navedeno, mogao normalno da obavlja svoj posao. Jovović je negirao navode iz saopštenja tvrdeći da je od lekara tražio da mu otvori bolovanje i nekoliko uputa za specijalističke preglede pošto, kako je objasnio, nakon incidenta koji se dogodio u noći između srede i četvrtka ima određene zdravstvene smetnje.

Povodom Vlahovićevih optužbi, Jovović je rekao da je očigledno da se njegov izabrani lekar plaši “čitavog slučaja”. On je slučaj sa doktorom Vlahovićem nazvao “farsom kojom treba dokaziti da je on nasilan i agresivan čovek”. Polemike oko incidenta u kome je učestvovao gradonačelnik Podgorice ne prestaju. I dok predstavnici dela crnogorske opozicije najavljuju rasrpravu o tome u gradskom i republičkom parlamentu, deo javnosti smatra da Mugošu neće biti lako opozvati. Da bi gradonačelnik bio opzvan, neophodno je, kako se tvrdi, sprovesti referendum.

Trenutni epilog prošlonedeljnog incidenta su krivične prijave i pokretanje istražnih radnji za utvrđivanje krivice protiv koje je tužilaštvo podnelo protiv gradonačelnikovog sina Miljana Mugoše koga je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore opozvalo sa dužnosti trećeg sekretara ambasade Crne Gore u Vašingtonu.

Miljan Mugoša je osumnjičen da je Jovoviću naneo tešku telesnu povredu uha, a krivična prijava i istražni postupak zatraženi su i protiv Jovovića koji se sumnjiči da je naneo teške povrede Radonjiću.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi