Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS: Nije dobro što su zakoni usvojeni po hitnom postupku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 07. 2014.

Izvor: Politika, Tanjug

NUNS: Nije dobro što su zakoni usvojeni po hitnom postupku

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je juče da nije dobro što je set medijskih zakona usvojen u Vladi po hitnom postupku.

„Zakoni su se pojavili jutros nakratko i odmah nestali i nisu dostupni ni na sajtu Vlade, Skupštine, niti Ministarstva kulture i informisanja...

Čudno je da je Vlada usvojila tekstove zakona, a da je predlog nepoznat”, kazao je Tanjugu Obradović. Njega je, kako kaže, iznenadilo to što je Vlada usvojila i Predlog zakona o javnim medijskim servisima, jer on, kako tvrdi, nije usaglašen s Briselom. „Ne znam šta je Vlada usvojila i za mene je iznenađenje da je usvojen i Predlog zakona o javnim servisima, jer zvanična varijanta nije usaglašena s Briselom, pa je bilo naznaka da on neće biti usvojen.Ili su ekspresno stigle preporuke iz Brisela, ili je on uvojen bez njih”, rekao je Obradović.

Kad je reč o hitnom postupku, on sumnja da će poslanici imati vremena da se pripreme za raspravu i da pripreme amandmane.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović nije mogla danas da komentariše predloge medijskih zakona jer joj nisu poznata sva rešenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi