Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Blic“ posle 22 dana ekskluzivno prepisao Informer
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 07. 2014.

Autor: N. I. Izvor: Informer

„Blic“ posle 22 dana ekskluzivno prepisao Informer

Dnevni list „Blic“ prepisao je juče, posle 22 dana, autorski tekst premijera Aleksandra Vučića koji je još 5. jula objavljen u Informeru.

I ne samo to, „Blic“ je najavu za ovaj tekst objavio i na naslovnoj strani kao „suvu ekskluzivu“!?!

Stopama „Blica“ krenule su juče i kolege sa RTS, sa sajta „Kurira“ i skoro svih drugih čitanih internet portala koji su tokom celog dana prenosili „važne poruke iz pisma predsednika Vlade“!?!

Nikome od njih nije ni palo na pamet da makar spomenu da je ovaj autorski tekst objavljen u Informeru, i to još pre tri vikenda!

Uredništvo Informera oštro protestuje zbog ovog nekorektnog i nekolegijalnog postupka kolega iz drugih redakcija. Ako gospoda iz „Blica“, „Kurira“, sa RTS i drugih medija ne čitaju novine, to je samo njihov problem. Ali, to što oni prepisuju autorski tekst premijera Vučića koji je Informer objavio 5. jula, a ne navode odakle su ga prepisali, pa to je već problem cele novinarske profesije... rekao je juče glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević i pozvao kolege iz drugih redakcija da samo tako nastave: Što se nas tiče, neka majstori iz „Blica“ i „Kurira“ samo tako nastave, neka i dalje prepisuju Informer. Čitaoci će to, nema nikakve sumnje, znati da nagrade!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi