Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlada usvojila medijske zakone
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2014.

Izvor: B92

Vlada usvojila medijske zakone

Vlada Srbije usvojila je danas tri medijska zakona, koji su upućeni Skupštini Srbije na raspravu po hitnom postupku. Vlada je usvojila tri medijska zakona – Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima. Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Podsetimo, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je ranije da će usvajanje seta medijskih zakona biti veliki pomak u usaglašavanju sa evropskim standardima najavljujući da će uskoro biti poznat izveštaj Evropske komisije o skriningu poglavlja 10 koje se odnosi na medijsku sferu.

"EU i EK žele da se implementira medijska strategija, a medijski zakoni su najvažniji alat za to", rekao je Davenport dodajući da je EK je komentarisala nekoliko nacrta i da bi, kako je tada rekao, bilo pozitivno da Vlada Srbije donese taj set zakona "što pre".

Prema njegovom mišljenju, set medijskih zakona rezultat je veoma široke javne debate tokom dve godine koju su i OEBS i zemlje članice EU podržavale sve vreme.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

28.07.

2014.

Svašta [neregistrovani] u 07:54

UNS da reaguje!

Gbog čega UNS ne reaguje? Nino je ko zna gde, Ljilja je neobaveštena, a ostali... Igleda da primenjuju strategiju u stilu, ako sretneš medveda - pravi se mrtav, pa šta bude.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi