Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Da li je gradonačelnica zabranila TV prenos
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2014.

Autor: O. Milošević Izvor: Politika

Da li je gradonačelnica zabranila TV prenos

Nakon poslednje sednice smederevskog parlamenta, koja je samo s jednom pauzom trajala čitav dan i noć, političke strasti u ovom gradu se ne smiruju, naprotiv.

Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije optužile su gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović da je lokalnoj televiziji zabranila odloženi prenos skupštinskog zasedanja koje se odvijalo tokom noći između utorka i srede.

Kako je ovo bila prva sednica nakon što je Avramovićeva prvostepeno osuđena na 15 meseci zatvora zbog primanja mita, ove opozicione partije smatraju da je time želela da spreči da Smederevci čuju bilo šta na tu temu.

Kažu da je Televiziji Smederevo, „gradskom javnom servisu koji se plaća iz budžeta i koji ima ugovor o prenosu sednica”, oko jedan sat posle ponoći lično naložila da prekine emitovanje.

- Do sada nije zabeleženo da se na ovaj način cenzuriše rad skupštine, čime se direktno krše prava građana da čuju šta parlament radi - kaže Andreja Pavlović, šef odbornika DS-a u lokalnom parlamentu i najavljuje da će ta partija o ovome obavestiti novinarska udruženja i radiodifuznu agenciju.

Saša Radosavljević iz DSS-a navodi da je gradonačelnica zabranila TV prenos iz straha da se ne spomene novi naziv njihove odborničke grupe - „Vratimo dostojanstvo Smederevu, nećemo gradonačelnicu osuđenu za primanje mita”, koji je skupština zabranila jer vređa dostojanstvo tog doma.

- Činjenica da se njoj lično taj naziv ne sviđa, kao i činjenica da je grubo, kršenjem zakona, narušen princip javnosti rada institucija ne mogu da ponište istinu da je na čelu Smedereva i dalje osoba koja je osuđena za primanja mita i da je to u grubom neskladu sa svim demokratskim i evropskim vrednostima - saopštio je Radosavljević i pozvao javnost, novinare i radnike TV Smederevo da se usprotive urušavanju dostojanstva grada.

Perica Đorđević, potpredsednik Demokratske stranke Smederevo, rekao je novinarima da se skupštinsko zasedanje odvijalo na ivici incidenta i da vlast misli da neke stvari moraju biti tabu tema u strahu od suda javnosti. Osim uvredama i psovkama, odbornici opozicije bili su izloženi i pretnjama fizičkim obračunom, saopštilo je rukovodstvo lokalnog DS-a. Andreja Pavlović tvrdi da mu je zamenik gradonačelnika poručio da je on takve stvari rešavao „dvama šamarima”, a Perica Đorđević kaže da mu je, dok je bio za govornicom, šef odbornika SNS-a „razjareno” poručio: „Izađi napolje.”

Najavljena tužba

Andreja Pavlović, odbornik DS-a, najavio je za govornicom tužbu za klevetu protiv zamenika gradona čelnika Bojana Teofilovića, dojučerašnjeg partijskog kolegu koji je prešao u SNS. Teofilović je izjavio da Pavlović poseduje „barokni stan od 100 kvadrata u centru Smedereva” i još mnogo nekretnina, što mladi šef odbor nika DS-a odlučno negira. Upitan da li je podneo tužbu, kaže: „Razmisliću još koji dan jer u sud nisam nikad ušao ni kao svedok, a pitanje je da li mi to treba zbog ljudi poput Teofilovića”.



Komentari (1)

ostavi komentar
pon

28.07.

2014.

Pravda Mito [neregistrovani] u 14:09

Meša se

Jasna Avramović se u sve meša! Osudjena je ispred Viseg suda u Smederevu na 15 meseci zatvora za primanje mita i dalje je gradonačelnica. Svima nam se smeje u facu i niko joj nista ne može. Predrag Disic koji je izvršio krivicno delo falsifikovanja diplome je i dalje šef odbornicke grupe SNSa u Smederevu i kao sto smo pročitali u tekstu, fizički je pretio odborniku Perici Đorđeviću. Ovo nigde nema, a hoćemo u EU!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi